Preparaty przedłużające trwałość


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
ADROFUNG POLVO ALŚrodek do stosowania powierzchniowego w produkcji fermentowanych i suszonych kiełbas o działaniu przeciwgrzybiczym,całkowicie hamuje wzrost pleśni i drożdży. Działanie jego oparte jest na natamycynie. - można stosować preparat natryskowo lub zanurzeniowo,
- wysoka skuteczność przeciwgrzybicza
350 g na 1 litr wody
EFFECT FRESH CPreparat poza przedłużeniem trwałości wpływa też na konsystencję oraz stabilizuje formę w produktach formowanych, nawet bez stosowania jakiejkolwiek obróbki termicznej. Pozwala to na zastosowanie środka do surowych półproduktów np. surowych hamburgerów czy kebabów. Środek można stosować na kilka sposobów: rozpuszczając go w solance i nastrzykując w graniach 10-20% bądź dodając do mięsa w postaci rozwodnionej lub na sucho. - nie zawiera alergenów,
- stabilizuje barwę
6 g/kg masy
EFFECT FRESH SPreparat do produkcji świeżo zmielonego mięsa, konserw i wyrobów garmażeryjnych służący utrzymaniu świeżości- nie zawiera alergenów,
- zawiera przeciwutleniacze
5 g/kg masy
EFFECT FRESH XŚrodek utrzymujący świeżość z regulatorem pH do produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Polepsza trwałość przy produktach świeżych oraz pakowanych próżniowo- nie zawiera alergenów,
- wspomaga wybarwienie peklownicze
2-3 g/kg masy
ADROMIC Preparat przedłużający trwałość na bazie octanu sodu z dodatkiem ekstraków przypraw maskujących negatywny posmak octanu3 g/kg wyrobu gotowego
ADROMIC VPreparat przedłużający trwałość na bazie ekstraków przypraw oraz octu w proszku. Przeznaczony do wyrobów nie poddanych obróbce termicznej, elementy i półprodukty.- bez deklaracji E na etykiecie2-5g/kg masy
ADROMIC MPreparat przeznaczony do określonych produktów mięsnych poddanych obróbce termicznej, szczególnie plastrowanych.
Środek posiada szerokie spektrum działania hamując wzrost ogólnej liczby drobnoustrojów oraz bakterii patogennych, wpływając tym samym na maksymalne wydłużenie trwałości produktów spożywczych.
- zawiera arginian etylowo-lauroilowy,
- zawiera naturalne ekstrakty przypraw
Maksymalnie 2,5 g/kg masy
SOFT DSŚrodek oparty na kwasach spożywczych i czerwonym winie. Przeznaczony do zmiękczania skórek wieprzowych, w tym także jelit naturalnych. Wspomaga wybarwienie, nadaje kruchość oraz działa bakteriostatycznie.Pomocny przy gotowaniu głów oraz ozorów, skraca czas gotowania nawet do 30%.- zawiera czerwone winoJako 2-5% roztwór
INNOFRESHPreparat do produkcji wyrobów i przetworów mięsnych oparty na działaniu octanu sodu, wysoce skuteczny przeciwko listeriom. Wykazuje znaczną poprawę trwałości produktu.- nie zawiera alergenów,
- zawiera kapsułkowane aromaty neutralizujące octowy posmak
Maksymalnie 6 g/kg masy