Preparaty smakowo-zapachowe, aromaty


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
KONSERWOWAMieszanka aromatyczno smakowa. Smak mocny, typowy dla konserw mięsnych.- bez deklaracji E na etykiecie,
- ekstrakty przypraw oraz aromaty
4 g/kg masy
MEAT ROASTEDMieszanka aromatyczno smakowa jako dodatek do masowania. Wyraźny smak pieczonego mięsa z funkcją wspomagającą wybarwienie pieczeniowe w niższych temperaturach.- deklaracja: aromat 3 g/kg masy
PREMIX CALDOMieszanina składników o właściwościach aromatyzujących używana do produktów mięsnych, skomponowana ze składników otrzymanych z suszenia skoncentrowanego wywaru z mięsa wieprzowego. - wpływa na pożądaną barwę wyrobów mięsnych,
- nie zawiera alergenów
0,8-1,5 g/kg w produktach nastrzykowych
3-5 g/kg w kiełbasach
SMAK MIĘSAMieszanka aromatyczna wzmacniająca smak i aromat mięsa.- nie zawiera alergenów,
- deklaracja: aromaty
0,5 - 2 g/kg masy
TASTE BUTTERMieszanka aromatyczno-smakowa. Smak typowy dla masła. - deklaracja: aromaty, glukoza2-4 g/kg
TASTE CREAMMieszanka aromatyczno-smakowa o wyraźnym profilu śmietany.- deklaracja: laktoza, aromaty1-5 g/kg
TASTE PAPRICADodatek smakowy do farszów. Smak typowy dla czerwonej papryki.- deklaracja: ekstrakt z papryki,
- wpływa na barwę produktu
1 g/kg masy
TASTE PORCHETTAAromat „pieczonego prosięcia” do wszelkich wyrobów pieczonych, szczególnie do wieprzowiny- deklaracja aromat,
- nie zawiera alergenów,
- wnosi aromat pieczonego prosięcia i ziół
5 g/kg masy
TASTE POWER MEATMieszanka aromatyczna podkreślająca smak mięsa. Sprawdza się zarówno do produktów wędzonych jak i pieczonych. Nadaje smak typowo mięsny z delikatną nutą pieczeniową oraz cebuli i czosnku. - nie zawiera alergenów,
- możliwa aplikacja do masownicy i do nastrzyku
4 g/kg
TASTE USMieszanka smakowa przeznaczona do produkcji kiełbas. Wnosi aromat pieprzno-czosnkowy z nutą słodkiej cebulki. - nie zawiera alergenów,
- zawiera cząsteczki przypraw
6 g/kg
TOP MEATNaturalny aromat mięsa wieprzowego.- nie zawiera alergenów,
- deklaracja: aromat
1-2 g/kg masy