Stabilizatory barw, barwniki


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
ADRONOX Mieszanina przeciwutleniaczy i stabilizatorów barwy mięsa oparta na stabilizowanym kwasie askorbinowym. Preparat do wszelkiego rodzaju produktów mięsnych z wyłączeniem solanek niezawierających fosforanów- wspomaga szybkie wybarwienie mięsa
- redukuje utratę barwy produktów mięsnych podczas ekspozycji na światło
0,5 -1,5 g/kg w wyrobie gotowym
COLOR ROJOCzerwony barwnik do produktów spożywczych, w tym mięsnych.- rozpuszczalny w wodzie,
- stabilny w temperaturze 200°C
Według potrzeb klienta
EFFECT FRESH SPreparat do produkcji świeżo zmielonego mięsa, konserw i wyrobów garmażeryjnych służący utrzymaniu świeżości z regulatorem pH. Stabilizuje naturalną barwę mięsa. - nie zawiera alergenów,
- zawiera przeciwutleniacze
5 g/kg masy
EFFECT FRESH XŚrodek utrzymujący świeżość z regulatorem pH do produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Polepsza trwałość przy produktach świeżych oraz pakowanych próżniowo- nie zawiera alergenów,
- wspomaga wybarwienie peklownicze
2-3 g/kg masy
FERMENTO AC 20Mieszanina składników do stabilizacji i utrzymania barwy kiełbas surowych. - zawiera hemoglobinę wieprzową i karmin,
- nie zawiera alergenów
2-4 g/kg masy
SOLEYDodatek wspomagający utrwalenie pieczeniowej barwy powierzchni produktu. Oparty na naturalnych substancjach aromatycznych. - deklaracja: naturalne substancje aromatyczneWedług potrzeb klienta