Nazwa | Przeznaczenie | Właściwości | Dozowanie |
---|---|---|---|
ADRONOX | Mieszanina przeciwutleniaczy i stabilizatorów barwy mięsa oparta na stabilizowanym kwasie askorbinowym. Preparat do wszelkiego rodzaju produktów mięsnych z wyłączeniem solanek niezawierających fosforanów | - wspomaga szybkie wybarwienie mięsa - redukuje utratę barwy produktów mięsnych podczas ekspozycji na światło | 0,5 -1,5 g/kg w wyrobie gotowym |
COLOR ROJO | Czerwony barwnik do produktów spożywczych, w tym mięsnych. | - rozpuszczalny w wodzie, - stabilny w temperaturze 200°C | Według potrzeb klienta |
EFFECT FRESH S | Preparat do produkcji świeżo zmielonego mięsa, konserw i wyrobów garmażeryjnych służący utrzymaniu świeżości z regulatorem pH. Stabilizuje naturalną barwę mięsa. | - nie zawiera alergenów, - zawiera przeciwutleniacze | 5 g/kg masy |
EFFECT FRESH X | Środek utrzymujący świeżość z regulatorem pH do produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Polepsza trwałość przy produktach świeżych oraz pakowanych próżniowo | - nie zawiera alergenów, - wspomaga wybarwienie peklownicze | 2-3 g/kg masy |
FERMENTO AC 20 | Mieszanina składników do stabilizacji i utrzymania barwy kiełbas surowych. | - zawiera hemoglobinę wieprzową i karmin, - nie zawiera alergenów | 2-4 g/kg masy |
SOLEY | Dodatek wspomagający utrwalenie pieczeniowej barwy powierzchni produktu. Oparty na naturalnych substancjach aromatycznych. | - deklaracja: naturalne substancje aromatyczne | Według potrzeb klienta |