BAKTERIOFAGI:
  • Co to jest: Bakteriofagi (fagi) to wyselekcjonowane wirusy  na bazie niezmodyfikowanych, naturalnie występujących w środowisku bakteriofagów zdolne do infekowania komórek bakteryjnych patogenów (np.Listeria monocytogenes, Salmonella).
  • Przeznaczenie: Idealna aplikacja do zastosowania fagów to system natryskowy (maks. 2 bar). Należy wykonać oprysk najwcześniej, jak to możliwe. Proces zanurzania jest również możliwy do wykonania. Używane do mięsa (tusze, surowe mięso, półprodukty), ryb, paczkowanych sałat, kiełków, spryskiwania ścian wewnętrznych w fermach.
  • Właściwości: Stabilne w temperaturach od 0-65 °C • Mogą przemieszczać się przez przewód pokarmowy (przetrwają przez krótki czas w kwaśnym środowisku o wartość pH 2) • Idealna wartość pH to 5 lub wyższa • Działanie w krótkim czasie (sekundy do minut) • Nie są w stanie samodzielnie się poruszać.

BAKTERIOFAGI:

  • Co to jest: Bakteriofagi (fagi) to wyselekcjonowane wirusy  na bazie niezmodyfikowanych, naturalnie występujących w środowisku bakteriofagów zdolne do infekowania komórek bakteryjnych patogenów (np.Listeria monocytogenes, Salmonella).
  • Przeznaczenie: Idealna aplikacja do zastosowania fagów to system natryskowy (maks. 2 bar). Należy wykonać oprysk najwcześniej, jak to możliwe. Proces zanurzania jest również możliwy do wykonania. Używane do mięsa (tusze, surowe mięso, półprodukty), ryb, paczkowanych sałat, kiełków, spryskiwania ścian wewnętrznych w fermach.
  • Właściwości: Stabilne w temperaturach od 0-65 °C • Mogą przemieszczać się przez przewód pokarmowy (przetrwają przez krótki czas w kwaśnym środowisku o wartość pH 2) • Idealna wartość pH to 5 lub wyższa • Działanie w krótkim czasie (sekundy do minut) • Nie są w stanie samodzielnie się poruszać.