Kiełbasy surowe, salami


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
CEBULOWAPreparat do produkcji kiełbas surowych typu metka cebulowa. Do sporządzania z peklosolą i kulturami.- zawiera przeciwutleniacz stabilizujący barwę,
- nadaje aromat korzenny z cebulą i pieprzem
7 g/kg
FERMENTIC BOOSTERPreparat do produkcji przetworów mięsnych, wspomaga fermentację kiełbas surowych typu salami.- nie zawiera alergenów 5-6 g/kg masy
GOLDEN SPICE STANDARD 05Preparat przyprawowy do produkcji przetworów mięsnych, głównie kiełbas surowych typu salami. - nadaje wyborny smak oraz korzenny i pieprzny aromat,
- nie zawiera alergenów
5 g/kg masy
ŁOSOSIOWAPreparat do produkcji kiełbas surowych typu metka . Do sporządzania z peklosolą i kulturami.- zawiera aromat dymu wędzarniczego,
- zawiera przeciwutleniacze stabilizujące barwę
10 g/kg
METKA DROBNA SMAROWNAPreparat do produkcji kiełbas surowych typu metka o smaku paprykowo - pieprznym z delikatną nutą rumu. Zapewnia doskonałą smarowność. - nie zawiera alergenów,
- do sporządzania z peklosolą i kulturami
12 g/kg masy
SALAMI DYMIONAPreparat przyprawowy do produkcji przetworów mięsnych, szczególnie do salami.- nadaje aromat korzenny, pieprzny, lekko dymowy 11 g/kg masy
TASTE PEPPERONI Typowa mieszanka smakowa do produkcji kiełbas typu pepperoni. - smak charakterystyczny dla pepperoni,
- zawiera aromat dymu wędzarnicznego,
- nie zawiera alergenów
12 g/kg
TATAROWAPreparat przyprawowy do produkcji przetworów mięsnych oraz surowych wyrobów mięsnych typu tatar wołowy / danie tatarskie. - nadaje aromat korzenny, z nutą cebuli i kminku10 g/kg masy