Wędliny podrobowe i wyroby garmażeryjne


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
AP CREMA YORK Kompletna mieszanka funkcjonalna przeznaczona do produkcji:
- pasty z wykorzystaniem szynki parzonej,
- parówek,
- mortadeli
- smarowna konsystencja produktu,
- napowietrzona , lekka konsystencja,
- pozwala na zagospodarowanie produktów przeznaczonych do przerobu,
- zawiera aromaty,
- zawiera przeciwutleniacze
100 g/kg wyrobu gotowego
BURGER S Mieszanina przypraw naturalnych o smaku korzenno- pieprznym z nutą cebuli. Przeznaczona jest do wysokojakościowych przetworów mięsnych: burgerów, kiełbas, szynek itp. - zawiera naturalne przyprawy12,5 g/kg masy
COMBI E P06Mieszanka przyprawowa z fosforanami do sporządzania pieczeni, konserw oraz wędlin homogenizowanych o smaku pieczeniowo-mięsnym z nutą chilli- nie zawiera alergenów,
- zawiera wzmacniacz smaku
6,5 g/kg masy
COMBI E PF PREMIUMMieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych na bazie cytrynianów ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze- nie zawiera alergenów,
- nie zawiera glutaminianu monosodowego
12 g/kg masy
COMBI PATE GSpecyficzna mieszanka przeznaczona do produkcji smarownych past "pate" o pikantnym smaku korzennym z nutą cebuli. - nie zawiera alergenów7 g/kg masy
SABORAL PATE 3Mieszanka smakowa do produkcji pasztetów i past typu "pate". Nadaje korzenny smak i aromat. - zawiera przyprawy i aromaty6 g/kg masy
SALCESON WŁOSKI Mieszanka aromatyczna przeznaczona do produkcji "Salcesonu" oraz innych parzonych produktów mięsnych.- nie zawiera alergenów5 g/kg
TASTE K-LMieszanka smakowa przeznaczona do produkcji wyrobów podrobowych, studzienin, głowizny, galaret itp.- zawiera wzmacniacz smaku,
- nie zawiera alergenów,
- zawiera aromaty i ekstrakty przypraw
10 g/kg
TYROLSKAMieszanka o wyrazistym smaku pieczeni oraz konserwy. Przeznaczona do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych. - nie zawiera alergenów,
- zawiera aromaty i ekstrakty przypraw
2-5 g/kg masy