Wędliny średnio i grubo rozdrobnione


NazwaPrzeznaczenieWłaściwościDozowanie
A.P. BUTIFFARRA BLANCA Kompletna mieszanka fosforanowo-przyprawowa do produkcji tradycyjnej hiszpańskiej parzonej kiełbasy podgardlanej ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze.- zawiera wzmacniacz smaku90 g/kg wyrobu gotowego
BURGER S Mieszanina przypraw naturalnych o smaku korzenno- pieprznym z nutą cebuli. Przeznaczona jest do wysokojakościowych przetworów mięsnych: burgerów, kiełbas, szynek itp. - zawiera naturalne przyprawy12,5 g/kg masy
COMBI E BASICMieszanka przyprawowa na bazie fosforanów szczególnie do sporządzania wędlin homogenizowanych.- zawiera ekstrakty i aromaty,
- zawiera wzmacniacz smaku
Według receptury
COMBI E HOTMieszanka przyprawowa z fosforanami o smaku korzenno pieprznym, z nutą gałki muszkatołowej i papryki, ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze oraz wzmacniaczem smaku.- nie zawiera alergenów8 g/kg masy
COMBI E P06Mieszanka przyprawowa z fosforanami do sporządzania pieczeni, konserw oraz wędlin homogenizowanych o smaku pieczeniowo-mięsnym z nutą chilli.- nie zawiera alergenów,
- zawiera wzmacniacz smaku
6,5 g/kg masy
COMBI E PF 07Mieszanka do sporządzania kiełbas parzonych ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze.- zawiera GDL,
- zawiera ekstrakty i aromaty
Do smaku
COMBI E PF 10Mieszanka przypraw o aromatycznym smaku z nutą pieprzu, kolendry, gałki muszkatołowej i cebuli, z dodatkiem środków wspomagających wybarwienie peklownicze.- zawiera ekstrakty przypraw10 g/kg masy
COMBI E PF PREMIUMMieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych na bazie cytrynianów ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze.- nie zawiera alergenów,
- nie zawiera glutaminianu monosodowego
12 g/kg masy
COMBI E SPICYMieszanka przyprawowa o pikantnym i aromatycznym smaku korzennym ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze.- zawiera wzmacniacz smaku,
- zawiera ekstrakty przypraw
6 g/kg masy
DIANA 126 SAC Kompletna mieszanka funkcjonalno-przyprawowa na bazie GDL do produkcji salami parzonego (cykl 3-dobowy) ze wzmacniaczem smaku.- zawiera przyprawy i ekstrakty,
- zawiera aromat dymu wedzarniczego
33 g/kg wyrobu gotowego
ITALIANAPreparat w proszku do aromatyzacji przetworów mięsnych. Doskonały dodatek aromatyczno- przyprawowy do solanek.- nadaje aromat korzenny, z nutą czosnku i czerwonego wina 4 g/kg masy
POLAMIX F1 Kompletna mieszanka aromatyczna przeznaczona do produkcji szynki parzonej typu francuskiego ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze.- zawiera aromaty6,2 kg/100 l solanki
SMAK BIAŁAMieszanka przyprawowa przeznaczona do produkcji kiełbas drobiowych i wieprzowych typu biała. - nie zawiera alergenów,
- zawiera przyprawy oraz ekstrakty przypraw
4-5 g/kg
SZYNKOWA 001 NEW Mieszanka smakowa do produkcji kiełbas drobiowych oraz wieprzowych drobno, średnio i grubo rozdrobnionych. W szczególności polecana do kiełbasy szynkowej.- nie zawiera alergenów,
- zawiera wzmacniacze smaku
5- 15 g/kg wyrobu gotowego
TASTE E-MMieszanka przyprawowa o smaku korzenno-pieprznym z nutą gałki muszkatołowej i papryki.- nie zawiera alergenów,
- zawiera aromaty
4 g/kg masy
TASTE E-SMieszanka przyprawowa o aromatycznym smaku z nutą kolendry, papryki, pieprzu oraz kwiatu muszkatołowego.- zawiera wzmacniacz smaku,
- zawiera ekstrakty przypraw
4 g/kg masy
TASTE SAUSAGEMieszanka przyprawowa o pełnym, korzenno- pieprznym smaku, przeznaczona głównie do produkcji kiełbas drobiowych i wieprzowych, także do wyrobów typu szynkowa.- nie zawiera alergenów,
- zawiera przyprawy i ich ekstrakty
8 g/kg
TYROLSKAMieszanka o wyrazistym smaku pieczeni oraz konserwy. Przeznaczona do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych. - nie zawiera alergenów,
- zawiera aromaty i ekstrakty przypraw
2-5 g/kg masy