Nazwa | Przeznaczenie | Właściwości | Dozowanie |
---|---|---|---|
A.P. BUTIFFARRA BLANCA | Kompletna mieszanka fosforanowo-przyprawowa do produkcji tradycyjnej hiszpańskiej parzonej kiełbasy podgardlanej ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze. | - zawiera wzmacniacz smaku | 90 g/kg wyrobu gotowego |
BURGER S | Mieszanina przypraw naturalnych o smaku korzenno- pieprznym z nutą cebuli. Przeznaczona jest do wysokojakościowych przetworów mięsnych: burgerów, kiełbas, szynek itp. | - zawiera naturalne przyprawy | 12,5 g/kg masy |
COMBI E BASIC | Mieszanka przyprawowa na bazie fosforanów szczególnie do sporządzania wędlin homogenizowanych. | - zawiera ekstrakty i aromaty, - zawiera wzmacniacz smaku | Według receptury |
COMBI E HOT | Mieszanka przyprawowa z fosforanami o smaku korzenno pieprznym, z nutą gałki muszkatołowej i papryki, ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze oraz wzmacniaczem smaku. | - nie zawiera alergenów | 8 g/kg masy |
COMBI E P06 | Mieszanka przyprawowa z fosforanami do sporządzania pieczeni, konserw oraz wędlin homogenizowanych o smaku pieczeniowo-mięsnym z nutą chilli. | - nie zawiera alergenów, - zawiera wzmacniacz smaku | 6,5 g/kg masy |
COMBI E PF 07 | Mieszanka do sporządzania kiełbas parzonych ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze. | - zawiera GDL, - zawiera ekstrakty i aromaty | Do smaku |
COMBI E PF 10 | Mieszanka przypraw o aromatycznym smaku z nutą pieprzu, kolendry, gałki muszkatołowej i cebuli, z dodatkiem środków wspomagających wybarwienie peklownicze. | - zawiera ekstrakty przypraw | 10 g/kg masy |
COMBI E PF PREMIUM | Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych na bazie cytrynianów ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze. | - nie zawiera alergenów, - nie zawiera glutaminianu monosodowego | 12 g/kg masy |
COMBI E SPICY | Mieszanka przyprawowa o pikantnym i aromatycznym smaku korzennym ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze. | - zawiera wzmacniacz smaku, - zawiera ekstrakty przypraw | 6 g/kg masy |
DIANA 126 SAC | Kompletna mieszanka funkcjonalno-przyprawowa na bazie GDL do produkcji salami parzonego (cykl 3-dobowy) ze wzmacniaczem smaku. | - zawiera przyprawy i ekstrakty, - zawiera aromat dymu wedzarniczego | 33 g/kg wyrobu gotowego |
ITALIANA | Preparat w proszku do aromatyzacji przetworów mięsnych. Doskonały dodatek aromatyczno- przyprawowy do solanek. | - nadaje aromat korzenny, z nutą czosnku i czerwonego wina | 4 g/kg masy |
POLAMIX F1 | Kompletna mieszanka aromatyczna przeznaczona do produkcji szynki parzonej typu francuskiego ze środkiem wspomagającym wybarwienie peklownicze. | - zawiera aromaty | 6,2 kg/100 l solanki |
SMAK BIAŁA | Mieszanka przyprawowa przeznaczona do produkcji kiełbas drobiowych i wieprzowych typu biała. | - nie zawiera alergenów, - zawiera przyprawy oraz ekstrakty przypraw | 4-5 g/kg |
SZYNKOWA 001 NEW | Mieszanka smakowa do produkcji kiełbas drobiowych oraz wieprzowych drobno, średnio i grubo rozdrobnionych. W szczególności polecana do kiełbasy szynkowej. | - nie zawiera alergenów, - zawiera wzmacniacze smaku | 5- 15 g/kg wyrobu gotowego |
TASTE E-M | Mieszanka przyprawowa o smaku korzenno-pieprznym z nutą gałki muszkatołowej i papryki. | - nie zawiera alergenów, - zawiera aromaty | 4 g/kg masy |
TASTE E-S | Mieszanka przyprawowa o aromatycznym smaku z nutą kolendry, papryki, pieprzu oraz kwiatu muszkatołowego. | - zawiera wzmacniacz smaku, - zawiera ekstrakty przypraw | 4 g/kg masy |
TASTE SAUSAGE | Mieszanka przyprawowa o pełnym, korzenno- pieprznym smaku, przeznaczona głównie do produkcji kiełbas drobiowych i wieprzowych, także do wyrobów typu szynkowa. | - nie zawiera alergenów, - zawiera przyprawy i ich ekstrakty | 8 g/kg |
TYROLSKA | Mieszanka o wyrazistym smaku pieczeni oraz konserwy. Przeznaczona do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych. | - nie zawiera alergenów, - zawiera aromaty i ekstrakty przypraw | 2-5 g/kg masy |