Smaki Azji


Zainteresowanie konsumentów nowymi smakami z najdalszych zakątków świata sprawiło, że popularna stała się kuchnia azjatycka, pod pojęciem której kryje się bogactwo smaków pochodzących z kuchni poszczególnych krajów Azji. Wśród gamy produktów “Smaki Azji” znajdą Państwo mieszanki smakowe takie jak: Wietnamska, Japońska, Indonezyjska, Koreańska, Tajska, Uzbekistańska, Kambodżańska. Szczególnie zachęcamy do spróbowania niepowatarzalnych smaków Mandarinasco i Peachumado. „Smaki Azji” nie zawierają wzmacniaczy smaku, alergenów ani barwników.

 

NazwaProfil smakowy
CAMBODIASmak grillowanego mięsa i pomidorów, pikantny i nieco kwaśny, przypominający smak kambodżańskiej wołowiny Loc Lac.
INDONESIAIdealnie zbalansowany smak z nutą orzechów ziemnych i sezamem. Sprawdzi się zarówno do mięsa czerwonego, jak i białego.
JAPANSłodki smak będący połączeniem sosu sojowego z subtelną nutą świeżego imbiru.
KOREASłodki, owocowy smak wzmocniony nutą przypraw i odrobiną alkoholu. Idealnie nadaje się do kaczki.
MANDARINASCOLekko pikantne połączenie nut cytrusowych z dominującą mandarynką.
PEACHUMADO„Wędzona brzoskwinia” - owocowy, brzoskwiniowy smak połączony z nutą dymu, lekko pikantny.
THAILANDSmak pikantny będący połączeniem składników typowych dla kuchni tajskiej – mleka kokosowego, czerwonego curry i trawy cytrynowej.
UZBEKISTANSmak inspirowany kuchnią uzbecką, przypomina typowy posiłek „Dimlama”. Dominuje koperek z nutą pomidorów i papryki.
VIETNAMSmak bulionowy inspirowany tradycyjną wietnamską zupą o nazwie Phở, z wyczuwalnym anyżem i kolendrą.