Dodatki funkcjonalne - WIPOL - Innowacyjne rozwiązania dla przemysłu mięsno-spożywczego

WIPOL – Innowacyjne rozwiązania dla przemysłu mięsno-spożywczego
Dodatki funkcjonalne

Firma Handlowo – Konsultingowa WIPOL Sp. z o.o. jest specjalistycznym podmiotem zajmującym się wdrażaniem technologii oraz dystrybucją mieszanek i preparatów przyprawowych, dodatków funkcjonalnych oraz osłonek specjalistycznych dla przemysłu mięsno-spożywczego.

Od ponad 25 lat współpracujemy z największymi producentami w branży mięsnej w Polsce. Nadrzędnym celem wytyczonym przez Zarząd Firmy jest pełne zadowolenie Klienta osiągane dzięki dostarczaniu wysokiej jakości usług oraz niezawodnych i bezpiecznych produktów zgodnych z obowiązującymi uwarunkowaniami prawnymi.

Firma realizuje System Zarządzania Jakością wdrożony już w 2005 roku, oparty na systemie HACCP, zasadach GMP/GHP oraz normie ISO 9001:2015, która obejmuje wdrażanie technologii oraz dystrybucję: przypraw, mieszanek przyprawowych, dodatków funkcjonalnych, osłonek specjalistycznych, oleorezyn i panierów dla przemysłu mięsnego, drobiarskiego, rybnego oraz produkcji garmażeryjnej.

Pobierz ofertę w formacie PDF

Oferujemy:

  • Szeroki wybór dodatków: Posiadamy bogatą ofertę dodatków funkcjonalnych o zróżnicowanym działaniu, m.in.:
    • Stabilizatory: zapewniają utrzymanie właściwych cech produktów
    • Emulgatory: ułatwiają łączenie się faz tłuszczowej i wodnej, poprawiając teksturę i smak, zapobiegają rozwarstwianiu się produktó
    • Białka funkcjonalne: zwiększają wydajność, wiążą wodę i poprawiają walory sensoryczne.
    • Antyoksydanty: przedłużają trwałość i chronią przed jełczeniem.
    • Konserwanty: hamują rozwój mikroorganizmów i wydłużają okres przydatności do spożycia.
  • Rozwiązania dopasowane do potrzeb: Współpracujemy z klientami, aby dobrać optymalne dodatki funkcjonalne do specyficznych potrzeb i receptur.
  • Wsparcie techniczne: Nasi doświadczeni specjaliści służą fachową radą i pomocą w doborze i stosowaniu dodatków funkcjonalnych.

Korzyści:

  • Usprawnienie procesów technologicznych: Dodatki mogą przyspieszyć produkcję, ułatwić formowanie i obróbkę mięsa, a także poprawić wydajność.
  • Poprawa właściwości produktów: Dodatki wpływają na konsystencję, smak, aromat, barwę i trwałość wyrobów mięsnych, czyniąc je bardziej atrakcyjnymi dla konsumentó
  • Wydłużenie okresu przydatności do spożycia: Substancje konserwujące pozwalają na zahamowanie rozwoju drobnoustrojów
  • Obniżenie kosztów produkcji: Zoptymalizowanie procesów i poprawa wydajności prowadzą do oszczędności kosztó

Skontaktuj się z nami już dziś!

Aby uzyskać więcej informacji o naszej ofercie na dodatki funkcjonalne i dobrać rozwiązania idealnie dopasowane do Twoich potrzeb.

Pozostałe z kategorii: Przemysł mięsny

Mieszanki przyprawowe

Osłonki i otuliny

Preparaty solankowe

Główne obszary działania