OfertaKultury i bakteriofagi

Kultury i bakteriofagi

Będą wiernym swojej misji, nasza firma od ponad 25 lat zajmuję się wdrażaniem technologii oraz dystrybucją mieszanek i preparatów przyprawowych, oraz dodatków funkcjonalnych, oraz osłonek specjalistycznych dla przemysłu mięsno-spożywczego. Wipol jest kompetentnym partnerem dla całej branży mięsnej. Dzięki postawieniu na nas jako partnera strategicznego można nie tylko ustandaryzować produkcję smarownych i szybko dojrzewających produktów, ale także zwiększyć ich bezpieczeństwo.

Stawiając na dobór efektywnych kultur starterowych można w sposób jasny i przejrzysty kierować całym procesem, dzięki czemu mamy pewność, że uzyskamy pożądaną konsystencję, aromat i trwałość.

Wykorzystanie bakteriofagów to nowość na rynku, dzięki której możemy rozwiązywać problemy w walce z patogenami w zakładach przemysłu spożywczego. Zawiesina fagów może być stosowana zarówno do bezpośredniego kontaktu z żywnością, jak i również jako środek poprawiający skuteczność dezynfekcji linii produkcyjnej. Głównymi zaletami korzystania z bakteriofagów jest ich wysoka skuteczność oraz nieszkodliwość dla organizmu ludzkiego.

Większość handlowych preparatów fagowych wykazuje istotną skuteczność w redukcji bakterii w środowisku żywności. Preparaty bakteriofagowe są zatwierdzone jako substancje pomocnicze w przetwórstwie żywności w wielu krajach, w tym: USA, Brazylii, Holandii, Izraelu, Kanadzie, Szwajcarii, Australii oraz Nowej Zelandii . Dziesięć z nich otrzymało tymczasowy status GRAS (tj. uważane za bezpieczne, ang. Generally Recognised As Safe) nadany przez Agencję Żywności i Leków (FDA, ang. Food and Drug Administration).

Kultury i bakteriofagi

Będąc wiernym swojej misji, nasza firma od ponad 25 lat zajmuję się wdrażaniem technologii oraz dystrybucją mieszanek i preparatów przyprawowych, oraz dodatków funkcjonalnych, oraz osłonek specjalistycznych dla przemysłu mięsno-spożywczego. Wipol jest kompetentnym partnerem dla całej branży mięsnej. Dzięki postawieniu na nas jako partnera strategicznego można nie tylko ustandaryzować produkcję smarownych i szybko dojrzewających produktów, ale także zwiększyć ich bezpieczeństwo.

Stawiając na dobór efektywnych kultur starterowych można w sposób jasny i przejrzysty kierować całym procesem, dzięki czemu mamy pewność, że uzyskamy pożądaną konsystencję, aromat i trwałość.

Wykorzystanie bakteriofagów to nowość na rynku, dzięki której możemy rozwiązywać problemy w walce z patogenami w zakładach przemysłu spożywczego. Zawiesina fagów może być stosowana zarówno do bezpośredniego kontaktu z żywnością, jak i również jako środek poprawiający skuteczność dezynfekcji linii produkcyjnej. Głównymi zaletami korzystania z bakteriofagów jest ich wysoka skuteczność oraz nieszkodliwość dla organizmu ludzkiego.

Większość handlowych preparatów fagowych wykazuje istotną skuteczność w redukcji bakterii w środowisku żywności. Preparaty bakteriofagowe są zatwierdzone jako substancje pomocnicze w przetwórstwie żywności w wielu krajach, w tym: USA, Brazylii, Holandii, Izraelu, Kanadzie, Szwajcarii, Australii oraz Nowej Zelandii . Dziesięć z nich otrzymało tymczasowy status GRAS (tj. uważane za bezpieczne, ang. Generally Recognised As Safe) nadany przez Agencję Żywności i Leków (FDA, ang. Food and Drug Administration)